Tierps nya spel räckte inte till

Tierp tvingades göra om i sitt sätt att spela i andra kvartsfinalen mot Falkenberg. Det nya sättet att spela på räckte inte till utan man förlorade matchen med 0-3.

I brist på centrar tvingades man att spela med en passande center i Jackson Maris vilket gjorde det hela lite rörigt. Man försökte så gott det gick men hemmalaget visade sig för starka ikväll.

I det första tog Falkenberg kommandot direkt och ledde med 14-7 men Tierp krigade sig allt närmre ju längre setet gick. Man var nästan helt ikapp men fick till slut se sig besegrade med 25-23.

Det andra setet var jämnt till en början men Falkenberg var lite stabilare rakt igenom och vann det till slut med 25-19.

Efter en liten paus på 10 min kom lagen in för det som skulle bli det sista setet för kvällen. Tierp började bäst och ledde med 6-3 när man fastnade i en rotation och plötsligt var ställningen 6-9. Det försprånget orkade man aldrig ta igen utan det blev istället Falkenberg som kunde kontrollera setet och vinna det med klara 25-16 och därmed matchen med 3-0.

Känslan så här direkt efter matchen var att man återigen står för lite för många egna misstag, både när det gäller serve och anfall. Det i samband med att Falkenberg visade upp ett mycket bra försvarsspel gjorde att Tierp aldrig var riktigt nära att vinna denna andra kvartsfinal. Hemmalaget hade också bra utdelning i sina servar och visade upp att man är grundseriens starkast servande lag.

Sebastian Angel, Falkenberg sa efter matchen : Vi hade bra servar och bättre mottag än senast. Det tillsammans med att vi lyckades stoppa Nic Dubinsky är väl den stora orsaken till att vi vinner så pass övertygande ikväll.

Wille Lind, Tierp : Det blev lite rörigt när vi tvingades göra om men jag tycker vi gör en okej match, Falkenberg är ett bra lag och vi måste prestera på vår absoluta topp om vi ska vinna mot dom. Nu har vi åtminstone en chans kvar att visa att vi kan spela riktigt bra volleyboll.

Nu är det vinna eller försvinna som gäller för Tierp i nästa match som spelas i Falkenberg på söndag.

Falkenberg VBK – Tierp Volley  3-0 (25-23, 25-19, 25-16)

Micke Lind, Tierp Volley