Örebro siktar på flygande start i Satelliten

I morgon, lördag, kl 14.30 startar äntligen den första matchen i kvartsfinalsserien mot Sollentuna. Som vi har längtat efter att få börja det här slutspelet och nu är det äntligen här tillsammans med all den nerv och det adrenalin som hör till. Den första matchen spelas i Arena Satelliten i Sollentuna, en hall där vi hittills spelat två matcher denna säsong och har med oss en hel del goda minnen ifrån. På andra sidan nät står ett lag som vi känner väl, mött de 4 gånger, och som kommer kämpa mycket för att göra det här så svårt som möjligt för oss. Nu när vi känner varandra så väl så kommer mycket handla om den bästa möjliga taktiken och förmågan att uttnyttja sina egna styrkor och motståndarnas svagheter. Sollentuna, med många före detta och nuvarande centrar på planen, har ett starkt blockeringsspel som leds av Matilda Altin som kom på en andra plats i block-ligan och var bästa Svenska blockare. Det gör att vi får en utmaning i vårt anfallsspel och ställer krav på våra passare att avlasta våra anfallare med att då och då passa till singelblock. Som hemmalag har Sollentuna också en fördel i serve- servemottagningen som alltid är viktig för hur matchbilden ska se ut.

 

Vi har tränat på riktigt bra sedan senaste matchen, vinsten mot RIG Falköping i den sista ordinarie omgången, och kommer till matchen med gott självförtroende och mycket energi. Stunden vi alla har längtat efter är äntligen här och det är nu hela säsongens jobb ska samlas till bra prestationer och förhoppningsvis många vinster. Nivån på träningarna har höjts ett snäpp och det märks att vi är i slutspel då det riktigt lyser ur spelarnas ögon inför varje träningstillfälle. I och med vår utökning av truppen, med rutinerade Sara Malmlöv och Madeleine Eriksson, så har också konkurrenssituationen blivit tuffare och alla vill visa att de hör hemma på planen. Kan vi fortsätta med den tuffa servepress vi haft i de senaste matcherna samt producera så mycket egna poäng i anfallet så blir vi svårstoppade och det är precis vad vi vill vara. Vi tror på en tät och välspelad match med många långa dueller eftersom båda lagen spelar ett uppoffrande försvarsspel. Är ni i närheten av Stockholm så kom till Sollentuna och heja fram oss till seger, annars följ matchen online här på hemsidan.

/Coach Matilda Wikander, Örebro Volley

 

Bild: Anders Olofsson