Herrsidan utökas – kvalet uteblir

Säsongen 2016/17 uteblir elitseriekvalet på herrsidan. För få av de aktuella lagen har anmält intresse att delta. Istället kliver Lunds VK:s herrar direkt upp i volleybollens finrum när serien utökas.

Vindrarps VK och Säters VBK, seriesegrarna i Division 1 Södra respektive Division 1 Norra, har sedan tidigare avböjt att delta i elitseriekvalet.

I och med att RIG Falköping – klubben bestående av volleybolltalangerna på Riksidrottsgymnasiet – från och med nästa säsong övergår till att endast spela hemmamatcher utökas Elitserien till att bestå av elva klubbar, istället för dagens tio. Lund anmälde sitt intresse och avancerar därför nu i seriesystemet. Läs mer om det här!

Beslutet om att utöka herrarnas elitserie med ett lag samt de förändrade premisserna på vilka RIG Falköping deltar i Elitserien fattades med starkt stöd hos serieföreningen Svensk Elitvolleyboll, organisationen där samtliga elitserieklubbar ingår.

Det uteblivna kvalet innebär också att Vingåkers VK, som slutade på nedflyttningsplats, är ett elitserielag även nästa säsong.

Mer information om ett eventuellt damkval och utformning på damernas elitserie kommer i morgon, torsdag.