Engelholm defilerade i epilogen

Gästande Engelholms VS tog en övertygande seger mot seriens nykomlingar Lund när den sista omgången avverkades i damernas Elitserie. EVS tog tag i taktpinnen direkt och släppte den aldrig. I och med segern tog laget sin 19 vinst den här säsongen och slutade därmed som klar segrare i tabellen sex poäng före tvåan och ärkerivalen Hylte/Halmstad. Enda plumpen i protokollet för EVS kom mot just Hylte/Halmstad i början på januari. Totalt har EVS enbart förlorat 6 set under hela säsongen, ett imponerande facit.

– Idag är det inte mycket att göra åt Engelholm, de är för bra helt enkelt och avgör så fort dem får en chans, konstaterar lagkapten Lovisa Bergh tätt efter matchen. Vi får inte riktigt till det, mycket beroende på tufft servetryck från EVS.

Till stor del är EVS tre proffsspelare som levererar denna kväll, tillsammans producerar dem 37 av 50 poäng och så länge dem fortsätter på det här sättet ser det ljust ut i stundande slutspel. Alla proffsen fick dock stå i skuggan av libero Isabella Kuné som belönades med pris som matchens bästa spelare. Det var till stor del Isabellas förtjänst att Lund inte plockade fler poäng då hon spelade ett stabilt försvarsspel genom hela matchen. Matea Markota, även hon libero, fick motsvarande pris i hemmalaget.

Lund kommer få chans till revansch redan till kommande helg då slutspelet inleds. EVS och Per-Anders Sääf valde nämligen Lund som kvartsfinalmotståndare och så här kommenterade han till HD.

Det var en kontrollerad tillställning. Vi ville träna in vårt nya spelsystem. Vi håller inte riktigt ihop det ännu och därför känner vi att det är bra att vi får spela fler matcher mot Lund.

Kvartsfinal 1 spelas söndagen den 19 mars i Idrottshallen i Lund kl 17:30

Matchfakta:
Lunds VK – Engelholms VS 0-3 (12-25, 14-25, 13-25)

Poängbäst Lund: Sara Hansson 10p, Emelie Hedenberg 5p
Poängbäst EVS: Janae Vander Ploeg 14p, Carnae Dillard 12p
Publik: 91

Matchens bästa spelare (utsedd av dagens matchvärd JustNu)
Lund: Matea Markota
Lindesberg: Isabella Kuné

Länkar:
Statistik
Tabell
Lunds VK
Engelholms VS
Helsingborgs Dagblad – EVS ser kvartsfinalerna som matchträning

Bilden: Libero Matea Markota, bäst på plan i hemmalaget (foto: Senad Honic)

// Linus Oscarsson, sportchef Lunds VK