Tierp i slutspel för 19:e säsongen i rad

Tierp Volley grep sista halmstrået och är i slutspel återigen efter en heroisk insats mot Sollentuna i Satelliten. Man lyckades vinna den tuffa bortamatchen med 3-2 i set.

Det märktes tydligt att matchen var viktig för Tierp. Man spred bollar till höger och vänster när adrenalinet pumpade som mest och antalet misstag var kanske lite väl många. Däremot tog man vara på dom tillfällen som gavs och hade stor utdelning i sina anfall. Man lyckades också bra i sitt försvar där man ofta bromsade upp Sollentunas spikes.

Bortalaget hamnade efter i protokollet i nästan varje set men lyckades kriga sig tillbaka mest hela tiden, mycket med hjälp av en hängiven klack som tagit sig till Sollentuna och fick igång ett rejält tryck i hallen.

Sollentunas profil Staffan Blomgren sa så här efter matchen: Bara att gratulera Tierp till segern. Vi gör en godkänd insats men vi missar lite för enkla saker som vi normalt sett inte brukar göra. Nu är det bara att se framåt mot slutspelet. Vi har en skön känsla i gruppen och det ska bli skoj att se vilka vi får möta.

Tierps coach Mikael Hillgren: Vi hade svårt att kontrollera känslonivån i stort sett hela matchen, för mig handlade det uteslutande om att försöka lugna ner grabbarna. När vi väl lyckades få kontroll på det så tycker jag vi gör en mycket bra match och det var skönt att klara av att ännu en gång gå till slutspel.

Tierp får suga på segerkaramellen ett litet tag nu och invänta besked om vilket lag man får ta sig an i kvartsfinalen. Oavsett vilket det blir så går man in i den serien som rejäla underdogs vilket kan göra att man spelar mer avslappnat då.

Måste också nämna att det var riktigt skoj att se den “gamla” Tierpliraren Henke Norrby stå för sin kanske bästa match i Elitserien så här långt. Tack Sollentuna för en tuff och minnesvärd fight och lycka till i slutspelet.

Sollentuna – Tierp 2 -3 (25-20, 26-28, 25-22, 25-27, 12-15)

Micke Lind, Tierp Volley