Tierp håller spänningen vid liv

Tierp Volley vägrar att ge upp kampen om slutspel. Man tog en stabil seger när Vingåker gästade Centralhallen på torsdagskvällen.

Matchen startade jämnt och  båda lagen gjorde allt man kunde för att inte vika ner sig. Det kändes i hela hallen att det var en betydelsefull fight. Stämningen var på topp och lagen följdes åt långt in i setet. Vingåker fick ett litet övertag i slutet  men Tierp krigade sig ifatt och kunde vinna setet med jämna 28-26.

Om det första setet var jämnt så var det andra raka motsatsen. Hemmalaget tog tag i taktpinnen redan från första boll och Vingåker hade tagit sina båda timeouter vid ställningen 10-3 till Tierp. Setet fortsatte i samma stil fram till 19-10 då Adam Bradbury servade 6 raka servar innan Tierp kom ur den rotationen. Slutet av setet kontrollerades av hemmalaget och man går till vila med 25-18 och 2-0 i set.

Det tredje och sista setet var det första likt och lagen följdes åt ända fram till slutet där Tierp gjorde ett litet ryck och lyckades vinna med 25-22.

Det var en direkt avgörande seger för Tierp som nu har en bra chans att ta sig till slutspel. Det märktes tydligt att matchen var en vinna/försvinnamatch. Det var full fokus från första boll, mottagen var bra mycket bättre än senaste matcherna, försvarsspelet lyftes ett par snäpp och dom egna misstagen var färre. Detta bidrog till att man höll nere Vingåkers poängkungar under 10 p samtidigt som man hade skaplig utdelning i sina egna anfall.

Nu väntar en viktig match mot Sollentuna borta på lördag. Tar man minst 2 poäng där samtidigt som Vingåker kammar noll hemma mot Hylte/Halmstad, jaa då är “bragden” ett faktum, man är i slutspel.

Vill passa på att tacka den tillresta klacken från Vingåker som bidrog till att höja stämningen i Centralhallen.

Tierp – Vingåker  3-0 (28-26, 25-18, 25-22)

Micke Lind, Tierp Volley