Södertelge säkrade kvartsfinalplats

Förutsättningar inför matchen var enkla för hemmalaget Södertelge i derbyt mot Sollentuna; 3 poäng och laget skulle vara klart för kvartsfinal. Vid förlust eller poängtapp, skulle man kunna få kniven mot strupen vid sista seriematchen mot Örkelljunga. Det var också ett väldigt taggat hemmalag som genom 3-1 i set idag, spelade sig till en kvartsfinal. 3-1 (29-27, 25-21, 20-25, 25-19)

Det märktes på flera sätt att dagens match var viktig för hemmalaget; dels var spelarna taggade redan från start och dessutom hade fler åskådare än vanligt tagit plats på läktaren i Täljehallen. Matchen hade fri entré tack vare klubbens sponsorer och det var många i publiken som såg elitserievolleyboll för första gången. Och det var en riktigt bra match de fick se. I första set följdes lagen åt poängmässigt en bra bit in i setet med Sollentuna hade ledningen vid 14-17. Hemmalaget kämpade sig dock ikapp och förbi och hade första setbollen vid 24-23. Sollentuna svarade dock upp väl och hade själva två setbollar innan Södertelge, genom ett servess från Hampus Randén, kunde vinna setet på sin tredje setboll.

Även det andra setet inleds tight och inget av lagen tar något riktigt kommando. Sollentuna blir det lag som först drar ifrån poängmässigt och har en rejäl ledning vid 11-16. Hemmalaget äter sig dock återigen ikapp och förbi och tar bl.a. 5 raka poäng från 18-19 till 23-19. Detta ryck blir det avgörande och hemmalaget vinner setet med 25-21.

I det tredje setet växlade poängövertaget fram och tillbaka. Hemmalaget inledde bäst, men ledningen åts upp av Sollentuna som framför allt avslutade setet bäst och kunde bärga det med 25-20.

I det fjärde setet visar hemmalaget att de verkligen vill vinna den här matchen och startar i ett rasande tempo och drar snabbt ifrån till en 6-2 ledning. Denna ledning är dock kvitterad vid ställningen 10-10. Hemmalaget gör dock flera nya ryck och vid ställningen 20-14 är det många i Täljehallen som bokar in en kvartsfinal den 18 mars! Och visst blev det så, hemmalaget spelade som bäst, när det behövdes som mest och säkrade kvartsfinalplatsen genom 25-19 i det fjärde setet.

Båda lagen kan se fram emot att spela en avslappnad sista omgång och redan nu börja blicka framåt kvartsfinalserien.

Poängsbäst Södertelge: Daniel Groenveld (27) Danny Weemes (25)

Poängbäst Sollentuna: Staffan Blomgren (17) Henrik Norrby (14)

Länk till Lokalpress http://www.lt.se/sport/volleyboll/sodertelge-volley-gjorde-jobbet-sjalva-sakrade-slutspelsplatsen