”Otrolig sammanhållning” bar LVC till seriesegern

Med två omgångar kvar av grundserien har Linköpings VC säkrat förstaplatsen i Elitserien. Det står klart efter lagets 3-1-seger mot Sollentuna under torsdagskvällen.

– Fantastiskt härligt! Vi har varit inne i ett bra stim den senaste tiden och inte förlorat sedan jul. En riktig lagmaskin som tuggar på. Killarna har gjort ett stort jobb och förtjänar verkligen det här, säger head coach Johan Isacsson efter matchen.
– Närvaron på träningarna är otrolig – och sammanhållningen likaså. De tränar för varandra och spelar för varandra. De gör mitt jobb lätt! Spelet har blivit stadigare och stadigare ju längre säsongen lidit, även om dagens seger inte var den vackraste…

Segersiffrorna skrevs till 25-15, 22-25, 26-24, 25-20. Landslagscentern Wilhelm Nilsson var poängbäst i hemmalaget med 15 inspelade pinnar, varav hela tio var block.

Seriesegern innebär att fjolårsfinalisten blir först ut att välja slutspelsmotståndare när den sista omgången fullbordas, söndagen den 12 mars.
– Vi har en önskemotståndare som jag tror kan passa oss bra, mer än så vill jag inte säga i nuläget, fortsätter LVC-coachen.

Förbundskaptenens succé

Isacsson, som kombinerar tränarjobbet i Linköping med uppdraget som förbundskapten för Sveriges volleybollherrar, anslöt inför säsongen 2016/17 och har gjort succé så här långt. På 24 grundseriematcher har det blivit 22 segrar och blott 13 setförluster.

I laget återfinns flera lirare som aspirerar på platser i det landslag som ska delta i både VM-kval och EuroLeague senare i vår och sommar. Däribland Erik Sundberg, Martin Larsson, Wilhelm Nilsson och Andreas Eriksson. De två sistnämnda anslöt till laget inför den pågående säsongen efter proffssejourer i Portugal respektive Tjeckien.
– Det är rutinerade killar – spelare att luta sig mot när det blåser. Deras impact på laget och gruppen är enorm. De leder vägen och får med sig övriga spelare både på och utanför planen. Vi har en härlig core med svenska spelare, och det är viktigt för svensk volleyboll att visa att det är kvalitet på de inhemska lirarna. Otroligt roligt, inte minst för mig som förbundskapten, avslutar Isacsson.

SLUTSPELSVALEN
Den 12 mars fullbordas den sista elitserieomgången och senare samma kväll görs slutspelsvalen. Läs mer om slutspelet här: http://elitserienvolleyboll.se/sm-slutspel-201617-2/

 

NYTTIGA LÄNKAR
www.elitserienvolleyboll.se
Elitserietabellen – Damer
Elitserietabellen – Herrar
Spelschema – Damer
Spelschema – Herrar