Avgörande avslutning väntar VVK

Vingåker har en tuff period framför sig när man går in på upploppssträckan av grundserien. Inte mindre än fyra matcher på tio dagar står på programmet. Det kommer dessutom att bli helt avgörande för trion Vingåker, Södertelge och Tierp vem som tar de sista två slutspelsplatserna. Samtliga lag har saken i egna händer då man möter varandra i de sista omgångarna. Riktigt rafflande med andra ord.

Vingåker börjar den intensiva matchperioden med att möta Södertelge i Sporthallen och redan här kan Vingåker i praktiken säkra en slutspelsplats om det skulle bli vinst. Södertelge kommer från en tuff period med sju raka förluster och lite knackigt spel. Man kan dock mycket väl ha vänt den trenden i sin senaste match då man tog set på seriesuveränen Linköping. I det senaste mötet mellan lagen för tre veckor sedan så blev det en 3-0 seger för Vingåker efter stabilt spel och få egna misstag. Södertelge å sin sida bjöd på ganska många poäng vilket gjorde det tacksamt för Vingåker. Tränare Elin Warner har några olika sätt att formera sitt lag på och det återstår att se vilken taktik hon väljer inför torsdagens match. Mot Linköping visade lagets tidigare poängkung Hampus Randen gammal god form och stod för imponerande 22 poäng från sin högerkant.

Sollentuna gästar Vingåker på lördag och det gör man med en imponerande 3-1 seger mot Örkelljunga i bagaget. Sollentuna har fått förstärkning på passarsidan då finske Kaius Peltonen anslutit fullt ut till laget och inte bara tränar med dem. Det gör att Sollentunas spel blir lite mer oförutsägbart än tidigare och coach Vladan Ceremidzic får större möjligheter att förändra lagets spel genom att alternera mellan sina passare. Som under många säsonger nu så är lagets poängmaskiner högerspelaren Kosma Smiechowski och landslagsspelare Staffan Blomgren som håller till på vänsterkanten. Sollentuna är ett homogent lag där olika spelare kliver fram och gör starka matcher och ofta blir tungan på vågen. Det brukar bli jämna, välspelade och spännande matcher mellan lagen.

För att vara helt säkra på en slutspelsplats så gäller det att Vingåker tar en seger på sina avslutande fyra matcher. Då bör det i praktiken vara klart för kvartsfinal. För allas nerver och välbefinnande så siktar vi givetvis på att klara av den uppgiften redan i första försöket mot Södertelge. Det gäller för lagen att kontrollera sina nerver nu när det står avgörande poäng på spel. Nyckeln blir att hitta rätt anspänningsnivå och kunna spela offensivt men ändå avslappnat.

– Det blir en spännande avslutning på serien där alla lagen har möjlighet att påverka sin situation säger Adam Bradbury. Den som gjort spelschemat har verkligen lyckats pricka in de avgörande matcherna till slutet och man nästan säga att slutspelet börjar redan nu. Vi har fördelen av hemmaplan i tre av de fyra avslutande matcherna och jag hoppas att det skall avgöra till vår fördel. Det gäller att vi litar på vårt egna spel och spelar ut ordentligt utan att bjuda på för mycket misstag avslutar Adam.