Habo lyckades inte bryta trenden

Historien upprepar sig när Hylte/Halmstad ytterligare en gång står som segrare med 1-3 i match mot Habo Wolley. Trots att Habo åstadkom en stark öppning kunde gästande H/H vända och relativt problemfritt vinna matchen.

Matchen är inledningsvis jämn och båda lagen visar upp stor kämparglöd och tålamod. Med två blockpoäng till vardera lag inom de första minuterna blir båda lagen pressade till misstag i försök att ta sig förbi nätförsvaret. Habo befinner sig i ledning med 13-10 efter två raka H/H-missar, men poängkungen Alexandro Luna håller bortalaget kvar i setet med hårda anfall. Brasilianaren står dock rätt ensam i det offensiva spelet, och Habo lyckas hålla ifrån. En bra serveserie av Linus Ekstrand tar Habo till 21-17, något som H/H aldrig kommer tillbaka från. Habo vinner första set med 25-19.

Andra set inleds något trevande från båda lagen, men spelet övergår snart till högintensiv volleyboll. H/H tar kommandot och ett fåtals poäng ledning. Habo spelar bra men slarvar i flera bollhanteringsmoment och hamnar i underläge 11-16. H/H har betydligt stabilare servemottagning nu än i första set, och Johan Mårtensson dundrar in flertal bollar från vänsterkanten. Habo skärper till sitt spel något, men det är för sent för att ha någon stor inverkan och H/H vinner med 18-25.

Bortalaget rider på comeback-vågen ändå in i tredje set där de inledningsvis lyckas med allt ger sig på. Elias Andreasson sköter servemottagningen galant, men Habo har trots det svårt att ta poäng. Efter den starka inledningen ligger H/H konstant i fyra poängs försprång upp till 10-14 då Habos spel kollapsar. Tunga servar, väloljat försvarsspel och ett aggressivt anfallsspel visas upp av gästerna och Habo har inget att svara med. Alexandro Luna är i detta set helt omöjlig att stoppa. Han står för hela 8 poäng i detta set, och är den dominerande faktorn i att H/H vinner tredje set med 15-25.

Habo stannar dock inte för att slicka såren, utan öppnar fjärde set med hög energi. Styrkan i H/H går dock inte att förneka, och gästarna visar dominans framme vid nät. Med bl.a. tre blockpoäng tar de sig till ledning 11-14. Habo lyckas dock vid komma ikapp vid 15-15, och med nyfunnen energi spelar man ganska jämnt med H/H resten av setet. Bortalagets lagkapten Philip Petterson visar dock upp dominans vid nät, och H/H tar hem setet med 22-25.

Coach Alessandros kommentarer:
– Jag tycker vi spelade bra i första och sista set. I andra och tredje är det ganska tydligt att vi blir utspelade helt enkelt. Vi vet hur duktiga och starka H/H är, och vårt mål med dessa sista omgångar är att träna och lära oss inför slutspelet eftersom vi kommer möta något av dessa topplagen. Vi skulle önska att vi kan vara mer konsekventa i vårt spel och utmana motståndarna under lägre perioder.

Matchfakta: Habo Wolley – Hylte/Halmstad Volley: 1-3 (25-19, 18-25, 15-25, 22-25)