Lund besöker Gislaved

Imorgon lördag styr skeppet som så många gånger förr norröver för Lunds damer, denna gång med kurs mot Gislaved. Gislaved är inne i en tyngre period resultatmässigt och har bara en vinst sedan årsskiftet. Detta beror dock till stor del att laget ställts mot många av topplagen senaste tiden. 

Jag tror Gislaved är lite missnöjda med sin tabellplacering för tillfället, menar lagkapten Lovisa Bergh. Det känns som om deras ambitionsnivå är att vara med och slåss topplaceringarna men att dem samtidigt har haft lite otur med skador vilket nu gör att de ligger på platsen ovanför oss.

Förra mötet var en svängig tillställning där fyra klara setsegrar delades ut, tre till Gislaved och en till Lund. Gislaved förlitar sig fortsatt mycket till Alexandra Vajdova när det gäller poängproduktionen. Alexandra återfinns på sjätte plats i poängligan, platsen precis ovanför Lunds Sara Hansson. Troligtvis blir det ”matchen-i-matchen” att hålla koll på!

Lund kommer närmast från en klar vinst mot RIG Falköping och tar med sig en skön känsla in i helgens match. Gislaved spelades senast mot Holte i Öresundsligan där det blev klar förlust. Sammantaget kommer det med andra ord vara två revanschlystna lag som kommer till spel i Gislaved.

Matchinfo:
Gislaved VK – Lunds VK
Matchdag: Lördag 18/2
Tidpunkt: 14:00
Spelplats: Gisle Sportcenter
Domare: Bernard Kalfic & Jonathan Sahlin

Länkar:
Tabellen: Elitserien
Resultat: Livescore & livesändning
Hemsida: Gislaved VKLund

Bilden: Emelie Hedenberg i servemottag till passare Maja Tholstrup Bach från förra tillfället Gislaved och Lund möttes (foto: Senad Honic)

// Linus Oscarsson, sportchef Lunds VK