Tierp skrällde mot serietvåan

Tierp Volley gör en mycket bra insats och tar två viktiga poäng hemma i Centralhallen mot gästande topplaget Hylte/Halmstad.  

Tierp Volley tog en fin skalp när man på hemmaplan besegrade andraplacerade Hylte/Halmstad med 3-2 i Centralhallen. Man spelade hem två otroligt viktiga poäng i jakten på lagen framför i tabellen.

Matchen började med att lagen bytte poäng med varandra och det var absolut jämnt fram till 20 där Tierp lyckades med ett antal bra servar. Setet slutade i Tierpvinst med 25-19.

Andra set såg ut på ett liknande vis och hemmalaget spelade stabilt. Här gjorde man fler egna misstag men såg också till att avgöra fler bollar vilket ledde till setvinst, 25-21.

Tredje och fjärde set var Hylte/Halmstads och där visade man att man är ett topplag. Servemottagningen skärptes upp och det var mer beslutsamhet i anfallen. Ställningen blev helt plötsligt 2-2 i set och ett avgörande set väntade.

I det femte och avgörande setet så tog hemmalaget ett tidigt grepp som man aldrig släppte. Setet vanns till slut med 15-12 och matchen med 3-2.

-Viktor Lindberg, spiker i H/H säger om matchen “Det känns som vi tror matchen ska spela sig själv och vi gör inte jobbet fullt ut, då vinner man inte mot Tierp borta”

-Wille Lind, Tierpvolley analyserar på följande sätt “Vi gör det bra och känslan så här direkt efter matchen är att vi avgör fler bollar än vanligt samtidigt som vi lyckas få upp många av deras anfall”

Det känns som att Tierp Volley absolut är på väg och man gör färre misstag samtidigt som man blivit väldigt duktiga på att värdera vad man ska göra med bollen. Det syns också tydligt att man just nu spelar med ett annat självförtroende än tidigare vilket leder till ett tuffare servande och ett mer vinstgivande anfall. En annan avgörande faktor är att man låter Tom Lyon spela på kanten vilket så här långt visat sig vara en bra taktisk grej. Nu väntar en tuff vecka med fyra matcher där man har bra möjlighet till nya poäng.

Micke Lind, Tierp Volley