Ska ÖVK kunna rubba serieledarna?

Det kommer att bli en riktigt tuff match på söndag för ÖVK när serieledarna Linköping VC kommer på besök, lagen har möts två gånger denna säsongen och båda matcherna har slutat med seger för LVC.
Linköping förfogar över ett komplett lag med landslagsspelare på alla positioner och förbundskaptenen på bänken, de har imponerat stort de senaste omgångarna och det verkar som att de börjar hitta rätt i spelet och slutspelsformen börjar närma sig. Framförallt bärs laget av vänsterkantspikern Erik Sundberg som efter ett par säsonger haft problem med knäna men verkar nu fått bukt med detta och kunnat träna bra under en längre tid. De har också en stark duo centrar i William Nilsson och Carl Ahrenmark och självklart glömmer vi inte Martin Larsson på högerkanten. LVC har ett fysiskt lag med många spelare runt och över två meter som också har mycket rutin och verkar ha drivet kvar att både vinna och utvecklas.
Vi ser framemot mötet med LVC på söndag med tillförsikt och vi vet att det kommer att krävas en 100% insats av oss för att vi ska få chansen att rubba LVC. Efter fem raka segrar mot lag efter oss i serien har vi en positiv miljö och stämning i laget, men också en känsla av att vi vill ha mer, killarna sliter hårt under träningarna och visar att de vill ha mer och mot LVC kommer vi att få ett kvitto på om vi har gjort tillräckligt under träningarna och matcherna från senaste sammandrabbningen under GPet i Uppsala.
ÖVK kommer att få klara sig utan Jakob Wijk Tegenrot under en tid, Jakob har fått problem med en disk i ländryggen och tvingas till vila under en vis tid framöver.