Vingåker säkrade viktiga poäng mot SVBK

Det var upplagt för ytterligare ett jämnt Länsderby när Södertelge tog sig an Vingåker på hemmaplan. I tabellen skilde bara 3 poäng och lagen hade 1-1 i inbördes möten denna säsong. Men istället för en publikfriande volleybollfest vann Vingåker enkelt i 3 raka set och Södertelge stod för säsongens sämsta match. Slutresultat 0-3 (23-25, 17-25, 20-25)

Södertelge hade fått instruktioner inför matchen att Vingåker var aningens osäkra i mottagningen och att en bra pressad serve skulle ge fin utdelning idag. Det var förmodligen inget fel i den taktiken, men utförandet fungerade inte alls. Redan i första set missar Södertelge 8 servar och ligger efter från start. Trots knackigt spel tar sig hemmalaget faktiskt upp i ledning vid 18-17. Man har också ledningen vid 23-22 men därifrån tar Vingåker 3 raka poäng och vinner det första setet med 25-23.

Även om hemmalaget inleder det andra setet bättre så är det Vingåker som gör ett ryck vid ställningen 10-10 fram till 10-13. Detta försprång släpper sedan aldrig Vingåker utan drygare istället ut sitt försprång genom att ta några poäng varje gång de har egen serve. Setet slutar 25-17 till Vingåker. Efter det andra setet har Södertelge missat 17 servar, en ohyggligt stor siffra om man vill ha chansen att vinna matcher.

I inledningen av det tredje setet skiftar ledningen lagen emellan men liksom i övriga set är det Vingåker som tar kommandot i mitten av setet och gör ett avgörande ryck. Södertelge är dock på väg att spela sig tillbaka in i setet genom att vända 14-18 till 17-18.  Därefter följer en omdiskuterad boll där hemmalaget tror att de kvitterat men istället (efter diskussion domarna emellan) blåses av för övertramp och poängen istället till Vingåker. Detta följs av ett rött kort för hemmalaget och ytterligare poäng till Vingåker som då har en 20-17 ledning. Denna ledning förvaltar de väl och håller huvudet kallt matchen igenom och vinner det tredje setet med 25-20.

Segern var rättvis för Vingåker så som matchen utspelade sig. Dock behövde de inte spela ut hela sitt register eftersom hälften av Vingåkers poäng kom från misstag av hemmalaget. För Vingåkers del innebär segern att de nu tog sig förbi Södertelge i tabellen, på samma poäng. För Södertelges del är det bara att bita ihop och komma igen till onsdagens otroligt viktiga match mot Tierp, som jagar en slutspelsplats. Den slutspelsplatsen har just nu Södertelge, 7 poäng före just Tierp.

Det som hemmalaget, och Södertelge som förening, ändå kan glädjas åt efter denna match är att man tillsammans med publik och övriga gåvor skänker 2460 kr till Välgörenhetsorganisationen “Assyrier utan gränser”. Sedan flera veckor tillbaka hade klubben nämligen lovat att skänka hälften av denna matchs intäkter till just “Assyrier utan gränser”. Ett initiativ som Södertelge startade redan förra säsongen.

Bästa poängplockare Vingåker: Adam Bradbury (10) Jordan Power (8)

Bästa poängplockare Södertelge: Daniel Groenveld (16) Hampus Randén (12)