Vingåker avslutar höstsäsongen med tre poäng

För andra gången på nio dagar gästade Tierp Sporthallen i Vingåker. Precis son förra gången avgick Vingåker med segern, det krävdes dock ett extra set den här gången.

När Tierp förra torsdagen besökte Sporthallen i Vingåker vann hemmalaget VVK i raka set. Den här gången krävdes det fyra set innan Vingåker kunde avgå med segern. Vingåker hade kontroll på handlingarna från start och spelade stabilt hem både första och andra set (25-21, 25-20). I det tredje setet var det Tierp som började klart bäst. 3-9 stod det på resultattavlan när Vingåker bytte in Alex Jenkins på passarpositionen. Vingåker har väldigt svårt att komma till anfall, medan det mesta går vägen för Tierp. Gästerna reducerar till 2-1 efter 20-25.

När fjärde set startar visar hemmalaget verkligen att man vill ha alla tre poäng. Tack vare en bra start är Vingåker i förarsätet hela setet och kan via 25-19 spela hem matchen och därmed tre viktiga poäng.

Till bästa spelare i hemmalaget utses välförtjänt Andreas Brinck som gör sin bästa match för säsongen.

Nu är avståndet ner till Tierp under slutspelsstrecket nio poäng.

Nu väntar juluppehåll innan det är dags att ta sig an vårsäsongen som startar redan tredje januari med bortamatch mot Sollentuna.

Bild: Andreas Brinck och Jordan Power blockar ett Tierps anfall. Foto Fanny Olofsson