Benjamin och serieledande LVC tar över Instagram

Benjamin Engström, vänsterspiker i Linköpings VC, har tagit över Svensk volleybolls Instagram. Häng med!

Vad ser du fram emot att dela med dig av på Instagram?
– Att dela med mig av vad jag och mina lagkamrater här i Linköping har för oss på och utanför planen. Men även att visa vad jag gör i ”det riktiga livet”!

Vad betyder volleyboll för dig?
– Förutom tävlingsmomentet, adrenalinet när man spelar match och allt häng med lagkamrater utanför planen så har man fått många minnen, vänner och upplevelser som man kommer ha med långt efter man lagt skorna på hyllan!

Vilka är dina största styrkor?
– Min största styrka är att jag är ganska all-round som spelare. Denna säsongen spelar jag både vänster, höger och center. Saknas lite passarträning bara, men efter det så kan jag lira allt!

Vad i ditt spel vill du utveckla?
– Man kan alltid hitta saker man vill bättra såklart, men i nuläget är det väl mottaget som är det viktigaste nu när man spelar mycket vänster. Har några år som center att ta igen!

Berätta om ditt bästa volleybollminne!
– Wow, riktigt svårt att välja ut ett när det finns så många. Men ett av dom mäktigaste var när vi spelade final i en vänskapsturnering i Italien med juniorlandslaget och mötte Rysslands U19-landslag inför ungefär 1500 pers. Vi fick såklart storstryk, men det var ändå häftigt att ta sig an jättarna (rätt så bokstavligt, dom var huvudet längre än dom flesta av oss) och ändå kunna säga att vi gjorde vårt bästa.
Vad är ditt stora mål med volleybollen?
– Vet inte riktigt om jag har något konkret mål, men att försöka bli en bra kantspelare är väl det om gäller just nu. Gillar att ta det en träning, en match, en säsong i taget. Så får vi se om det ändras!
SEX SNABBA – Vad väljer du?
Hård spike ut / Lös spike in
Psyka motståndaren / Ljuga för domaren
Roofa på inspike / Serveess på matchbollen
Snubbla vid line up / Få rött kort
Hjärna / Muskler (Education is important but biceps are ”importanter”)
Arm day / Leg day (Arm day, lätt!)