SVBK knep ny poäng mot topplag

Återigen visade SVBK att de kan slåss med topplagen och störa rejält när de tvingade Falkenberg till ett femte avgörande set.

Men liksom vid fem av de tidigare spelade femsetarna i år räckte det inte ända fram för SVBK i det avgörande setet. Slutresultat SVBK-Falkenberg 2-3 (16-25, 25-17, 21-25, 25-23, 9-15).

Det första setet speglade ganska precis tabell-läget då Falkenberg drog ifrån till en tidig ledning som de sedan inte hade några större problem att hålla. Setet vanns enkelt med 25-16.

Kanske var det då många i Täljehallen som tänkte sig att detta skulle bi en enkel 3-0 seger för topplaget Falkenberg, men då har de inte sett SVBK i år! För liksom så många gånger tidigare under säsongen så kom Södertelge-laget igen, och det med besked! I det andra setet dominerade Södertelge och gjorde ett avgörande ryck från 10-8 till 15-8, mycket tack vare tre raka poäng från Dan Groenveld. SVBK vinner till slut setet med 25-17.

Det tredje setet är jämnt ända fram till 15 lika då Falkenberg gör ett avgörande ryck fram till 19-15, ett ryck som räcker ända fram till seger 25-21 i setet.
Men ÅTERIGEN reser sig Södertelge-laget och dominerar det fjärde setet och ligger några poäng före i stort sett hela vägen men vid 19-19 är Falkenberg ikapp. Om det hade varit förra säsongen hade nog de trogna SVBK-fansen känt att det nu var kört för de jämna setet förra året förlorade oftast SVBK. Men i år visar laget upp en helt annan moral och vinnarmentalitet och med killers som Danny Weemes och Dan Groenveld i laget spelar man som bäst när det gäller som mest. Laget sista 5 poäng ordnar duon och det är Dan Groenveld som får slå in setbollen till 25-23 till Södertelge.

Tyvärr för Södertelges del gör man dock en dålig start på det femte setet och Falkenberg spelar sin bästa volleyboll och drar ifrån till en tidig ledning. En ledning som håller hela vägen till seger 15-9. En viktig spelare för Falkenberg i det avgörande setet är Jean Silva som tar 5 av sina totalt 24 poäng i just det avgörande setet.

Trots förlust återigen i det avgörande setet kan SVBK glädja sig åt att de återigen ordentligt skakar om ett av seriens topplag, något man inte var i närheten av förra året. Södertelge ligger nu på en sjunde plats i en något haltande tabell. Avslutningen innan jul för Södertelge innebär matcher på bortaplan mot Örkelljunga och RIG. Två matcher som blir viktiga för att få gå på julledighet med en skön känsla inför våren!

Poängbäst Södertelge: Daniel Groenveld (22
Poängbäst Falkenberg: Jean Silva (24)

Text: Södertelge VBK

Länk till Länstidningen: http://www.lt.se/sport/volleyboll/ny-poang-mot-topplag-men-svbk-foll-i-femte-set-igen

Text: Karin Manole, Södertelge