INFÖR: Hylte/Halmstad vs. RIG

Idag åker Hylte/Halmstad Volleys damer på nytt upp till Falköping för match mot RIG.

Förra matchen slutade med en 3-0 vinst för hallänningarna men RIG Falköping stretade emot bra, framför allt i slutet av seten. I förra matchen mot RIG var lagets, kanske största stjärna, Hanna Hellvig inte med men förväntas stå på planen imorgon. Agnes Elm var då den som ledde sitt RIG med 9 poäng men laget har också en duktig passare i Wilma Andersson.

Till dagens match handlar det mycket för HH att komma hem med 3 nya poäng i jakten på Grand Prix platsen och placeringen inför Grand Prix 2017 i Uppsala den 7-8 Januari. Just nu slåss Hylte/Halmstad, Örebro och Lindesberg om placeringar inför Grand Prix, även om fortfarande Gislaved är med i jakten om en GP-plats, men måste då vinna sina kommande matcher plus lite hjälp från andra lag.

Hylte/Halmstad har haft mycket fokus på sitt egna mottagnings- och anfallsspel i veckan efter uppehållet och hoppas naturligtvis att få upp tempot igen men samtidigt hålla ner misstagen under morgondagens match. Alla i laget är klara för match och har vi tur så har vi ytterligare en spelare som blir spelklar för denna säsongen på banan.

Text: Tony Westman
Foto: Irene Andersson