Femsetare när Sollentuna besegrade Södertelge

Sollentuna vann även det andra mötet mot Södertelge den här säsongen, men det blev en jämn match till slut.

Sollentuna började starkt och vann komfortabelt första set med 25-18. Södertälje gjorde massor med misstag (12 stycken) och hade därmed inte mycket att hämta i setet. I hemmalaget var Staffan Blomgren bra och tog 7 poäng i setet.

Det andra setet påminde om det första ävensom det blev lite jämnare. Sollentuna tog ledningen med 21-16 och kunde utan större problem ta hem setet med 25-21. Södertälje fortsatte göra alldeles för många misstag (hela 13 stycken i setet) för att kunna stå emot hemmalaget som gjorde fem misstag.

I det tredje setet möblerade Södertälje om i sin uppställning och flyttade ut Danny Wemmes på högerkanten. Ett bra drag skulle det visa sig, då man lyckades förändra matchbilden. Sollentuna tog ledningen med 9-6, men vid 11 lika var Södertälje ikapp. Man nöjde sig inte med det, utan gick ifrån till 12-16. Sollentuna närmade sig, men kom inte närmare än 17-18 och Södertälje kunde välförtjänt vinna setet med 21-25.

I det fjärde setet såg det ut ism att Sollentuna skulle knyta ihop säcken, men Södertälje ville annorlunda. Södertälje ledde med 6-10 när Sollentuna hade en bra period och vände till 13-12. En stund senare står det 18-15 till Sollentuna när Södertälje spelar bra och går ikapp vid 21 lika. Vid 22-23 blir Sollentunas passare Fredrik Gewers avblåst för orent fingerslag och det blir lite hetsigt. Hemmalaget räddar sedan den första setbollen genom ett bra anfall av Sergej Engström, men den andra kan Södertälje vinna efter ett anfall från Danny Weemes. Det är kvitterat till 2 lika i set.

I det femte setet tar Södertälje ledningen med 0-2 och 3-5, men efter det är det Sollentuna som tar kommandot och två bollar senare är man ikapp innan man tar ytterligare två poäng och leder med 7-5. Man håller sedan en ledningen fram till 14-12 när Sergej Engström får avsluta matchen med ett centeranfall. 15-12 till Sollentuna och 3-2 i set.

I Sollentuna var Staffan Blomgren och Kosma Smiechowski poängbäst med 16 poäng var och i Södertälje var det Danny Wemmes med 20 poäng och Dan Groenveld med 15 poäng.

Till bäste spelare utsågs Sergej Engström i hemmalaget och passaren Carsten Möller i bortalaget.

Nu har Sollentuna tre raka bortamatcher (RIG, Tierp och Örkelljunga) innan det är dags för nästa hemmamatch 3 december mot Vingåker.

Sollentuna 3 – 2 Södertelge
(25-18, 25-21, 21-25, 23-25, 15-12)

Text: Johan Lindström, Sollentuna