Inför: Linköping vs Örkelljunga

Det är en tuff uppgift som ÖVK ställs inför på lördag, Linköping VC räknas som en stor guldkandidat till våren. När elittränarna på herrsidan fick frågan om vilket lag som vinner SM-guld till våren så svarade 5 Hylte/Halmstad och 4 Linköping VC.

Linköping hemmavann mot Hylte/Halmstad förr ett par veckor sedan med imponerande 3-0 och visade upp ett väldigt bra och stabilt spel där alla bidrog till segern men framförallt de två landslagsspelarna Martin Larsson och Erik Sundberg.

Hur ser du på uppgiften på lördag, Jonas Svantesson?
– Det ska bli fantastiskt spännande att komma upp till Linköping och få känna på vad de har att erbjuda, de har visat upp en stort spel och en hunger att vinna som de inte visade upp ifjol.

De har många landslagsspelare i LVC, vad säger du om det?
– De är rätt många som de har lyckats få till LVC och de har ju också lyckats signa förbundskaptenen Johan Isacsson så det finns mycket kompetens i det laget i år.

Något ni räds?
– Nej absolut inte, men vi har respekt för deras lag precis som alla andra lag, utmaningen blir bara större för oss och kan vi få dem i gungning så ska det bli kul att se vad som händer.

Vad behöver ni då göra för att få dem i gungning?
– Vår servemottagning och serve kommer att bli otroligt viktiga som vanligt, men det är ett stort lag får de för lätta lägen så kommer det att bli tufft att försvara sig samtidigt som att vi måste spela snabbt med en hög precision i allt spelmoment och utnyttja att vi är lite snabbare än vad de är.

Det brukar alltid bli tajta matcher uppe i Linköping och det ser ut som att kan bli lika tufft och jämnt även denna gång.Två stycken spelare i ÖVK har tidigare representerat LVC och det är Jakob Wijk Tegenrot och Tren O`Dea, självklart betyder denna match lite extra för dessa och det ska bli kul att se deras insatser på lördag.

Tittar man på statistiken innan matchen så har ÖVK med Tomas Vilimas den bästa poängplockaren per match och per set, något före landslagsspelaren Martin Larsson som spelar på samma position som Tomas.

LVC har bättre block och servemottagning medan ÖVK har lite bättre serve.

Statistik inför matchen: http://www.volleyboll.se/Elitserien/Resultat/?selected=Grundserien+herrar

Linköping VC – Örkelljunga VK lördag 5 november kl:15.00 Linköping sporthall.

Text: Örkelljunga
Foto: Roger Linde