Tredje raka segern för Habo

Med 3-1 i set står Habo Wolley som segrare i ännu en match! Vinsten gör nu att Habo ligger på en tredjeplats i tabellen!

Trots att en väldigt stor del av klubbmedlemmarna var bortresta för tävlingar i Kungälv under helgen var det nästan fullsatt i Habo Sporthall när Örkelljunga kom på besök! Publiken fick uppleva ännu en viktig seger för Habo, som nu har fyra vinster och en förlust i bagaget!

I början av matchen ser det dock ut som att Örkelljunga blir en svår nöt att knäcka. Med stabil servemottagning och mycket snabba pass kan Örkelljungas japanska passare blanda in både centrar och kantspikers i anfallsspelet. Habo har lite svårt att hantera servarna som kommer, men lyckas hålla sig på jämn fot med Örkelljunga mycket tack vare Stefan Stolic som visar stor mängd energi på plan och tar ansvar i svåra lägen. Det bör också nämnas att Habo får med sig 6 blockpoäng från första set, trots tempot som Örkelljunga visar upp i passen. Skåningarna vinner dock första set med 26-28 efter att Habo missar två anfall i rad.

I andra set så visar kapten Roy Powell vägen! Med uppvisad tålamod och smarta anfall tar Habo ledningen tidigt med 13-10 och Roy, som redan hunnit ta 6 poäng i detta set, går ner för att serva. I en fantastiskt serveserie sätter han stor press på Örkelljunga, som inte lyckas komma till bra anfallslägen. Habo tar här 8 poäng i rad(!) och när väl Örkelljunga vinner en poäng så är ställningen 21-11. Trots att den australiensiska centern Trent O’Dea kontrar med två serveess i rad för Örkelljunga så vinner Habo setet med 25-14.

I tredje set spelar Örkelljunga bättre, men Habo lyckas ändock koppla en tidig trepoängsledning som håller sig genom nästan hela setet. Servemottagningen fungerar nu bättre för hemmalaget vilket gör att passare Arvid Haag kan involvera sina centrar mer i anfallsspelet. Örkelljunga spelar återigen ett anfallsspels med väldigt snabba pass ut till kanterna, något som gör det möjligt att reducera till 16-15. Habo kontrar dock med egna anfall och tar genast ta två poäng. Efter det håller båda lagen ganska stabil side-out vilket leder till att Habo tar hem setet med 25-21.

Fjärde set inleds återigen starkt av Habo. Båda lagen spelar bra försvarsspel, men det är framför allt tack vare Habos block som ledningen blir så stor som 15-8. Habo visar mycket energi på planen och vinner många “kämparbollar”. Detta manifesterar sig inte minst i Elias Andreassons otroliga räddning som ger Habo 17-10 och stående ovationer från läktaren. Även om Örkelljunga rycker upp sig något spelmässigt så har de svårt att sätta serven och Habo vinner därmed fjärde set med 25-19.

Coach Alessandros kommentarer:

– Jag är riktigt nöjd med segern, men känner mig också halvt slutkörd. Det är verkligen en energiurladdning efter att en match är avslutad och man måste förstå att det inte bara är att gå in och börja “krossa” motståndarna, utan det ligger så väldigt mycket arbete bakom det. Vi pratar aldrig internt om att vinna eller förlora, utan fokuserar endast på oss själva och vad vi kan göra bättre. Det är därför lite konstigt att säga att efter fyra vinster och en förlust tror fortfarande att vi kan vara så mycket bättre. Även om vi vinner matcherna så har vi så mycket högre potential, så det har vi att jobba på.
– Matchen överlag var väl dock rätt så bra. Vi håller en hög nivå genom fyra set, även om de spelade bättre i början och vann i första. Vi var beredda på en mycket tuff match som kunde gå till 5 set, men vi spelade så pass bra så vi kunde undvika det. Det måste vi vara nöjda med.

Matchfakta: Habo Wolley – Örkelljunga VK: 3-1 (26-28, 25-14, 25-21, 25-19)