Seger för Habo Wolley på bortaplan

Tierp Volley får se sig besegrade i sin egen hemmahall med 0-3 då Habo Wolley åker hem med tre färska poäng och en placering i övre halvan av tabellen.

Stefan Stolic gör sin debut på planen för denna säsong och ger Habo ledningen med 5-8, efter att ha tagit 5 poäng i rad. Habo visar upp ett mycket disciplinerat och välslipat block- och försvarsspel vilket gör att Tierp har svårt med att ta poäng i första set. Mest utdelning får hemmalaget Tierp dock från sin högerkant, där Nic Dubinsky tar hela 7 poäng detta set och lyckas hålla poängställningen jämn. Slutet av setet blir spännande, och ställningen har jämnat ut sig till 25-25. Därefter gör hemmalaget två egna misstag, vilket ger Habo setsegern.

I andra set spelar lagen jämnt fram till 6-6. Arvid Haag går då ner för att serva och med mycket tuffa servar som medel tar Habo hela 5 poäng i rad. Den komfortabla ledningen blir dock kortlivad, då Tierp kämpar sig tillbaka och kvitterar redan vid 13-13. Resten av setet blir aningen mindre svängigt och lagen följs åt fram till att Habo leder med 24-23. Kapten Roy Powell slår in setbollen och Habo ser ut att vara på god väg till seger i matchen.

I tredje set kopplar Habo återigen en tidig ledning. Med de två setsegrarna i ryggen spelar dock Habo mer självsäkert nu, och ledningen utökas under hela setet. Trots mycket tappert kämpande av Tierps försvarslinje har hemmalaget svårt att ta poäng mot Habo, och ett flertal anfall går utanför linjerna. Giannis Madouras dominerar framme vid nät detta set, och tar hela 6 poäng. Matchen avslutas med ett servess av Jakob Molin, som idag gör en mycket stabil insats genom hela matchen.

Coach Alessandro kommentarer:
– Efter förra veckans match, då vi spelade helt okej men ändå förlorade tre jämna set, var det viktigt för oss att känna att vi kan klara av att avgöra i pressade situationer. De första två seten idag var väldigt jämna, men vi satte inte lika mycket press på oss själva som förra veckan. Vi hade helt enkelt roligare och då lyckades vi vara mer effektiva. En klar förbättring fanns idag i våra servar. De var stabila och effektiva, vilket var en klar förbättring från förra veckan då vi hade många missar. Överlag märks det att vi utvecklas och att lär oss hantera spelet.

Vi fick problem i och med att Linus Ekstrand blev sjuk samma dag som vi skulle åka, vilket nu tvingade oss att spela med den tredje startuppställningen på lika många matcher. Stefan Stolic gör dock en bra insats och är framförallt väldigt effektiv i sina anfall, även i svåra situationer.

Vi har endast en kort vila innan den tuffa matchen på tisdag. Falkenberg har spelat bra i alla sina matcher och är en stark motståndare, men vi ser fram emot utmaningen och vi kommer absolut vara redo.

Matchfakta: Tierp Volley – Habo Wolley: 0-3 (25-27, 24-26, 25-19)