Seriefavoriten på besök i Svedala

I morgon lördag tar Svedala emot seriefavoriten Hylte/Halmstad i Svedala Sporthall i säsongens första hemmamatch i Elitserien.

Hemmalaget

Svedala har inlett säsongen med två raka förluster mot Gislaved i Elitserien och mot danska mästarna Bröndby i Öresundsligan. I bägge matcherna gjorde Svedalatjejerna för många enkla egna misstag. Mot Gislaved var man med hela matche, trots hackande spel, medan man mot Bröndby aldrig var riktigt nära att störa motståndarna på allvar.

Laget har en hel del att jobba med och utveckla och det kommer ta tid innan man är på den nivå man vill befinna sig på.

Motståndarna

Hylte/Halmstad är favorittippade av både fans och tränare till att vinna säsongens elitserie och ta SM-guldet. Man har en bred trupp och har värvat ett antal svenska spelare tillsammans med tre utländskor som kommer att ha avgörande roller i laget. Passaren Soriana Pacheco tillhörde H/H:s guldlag för några säsonger sedan och är nu tillbaka i klubben igen och man har också värvat amerikanskorna Tiana Dockery och Nakeyta Clair.

Om matchen

Svedala och H/H har mötts frekvent de senaste säsongerna och det har ofta varit jämna matcher. H/H inledde Elitseriesäsongen förra helgen med att förlora mot Engelholm på hemmaplan men har under försäsongen sett starka ut. Svedala har en bit kvar till den nivå som man vill vara på och det kommer krävas tid och hårt arbete för att nå dit. Morgondagens match kommer att bli en utmaning för hemmatjejerna där det kommer att krävas att man spelar på en högre nivå än i de inledande matcherna för att kunna störa Hylte/Halmstad.

Matchstart: 15:00

Text: Svedala Volley
Foto: Senad Honic