Dags för hemmapremiär i Arena Satelliten

På lördag kl. 14.30 smäller det. Då är det nämligen dags för hemmapremiär för Sollentuna VK:s damlag. Vänsterspiker Viktor Nordström ger er förutsättningarna.

För motståndet står elitseriens nykomling Lunds VK. Ordet nykomling kan dock vara en vilseledande beskrivning av laget. Det må vara klubbens första säsong i elitserien men det är inga nybörjare som står på andra sidan nätet. Större delen av laget har gått på volleybollgymnasiet och flera av spelarna har erfarenhet från eliterien sedan tidigare, två av dem har till och med spelat i Sollentuna tidigare säsonger (Lovisa Berg och Anna Westerlund). Lunds VK har i år lyckats rekrytera många nya spelare och är ett stort lag. Eftersom de stod över första omgången så vet vi än så länge inte så mycket om hur laget spelar. Vad vi vet är att de är ett jämnt lag med flera duktiga svenska spelare. Vårt fokus under matchen kommer istället ligga på den egna sidan om nätet och att spela vårt spel.

Efter lördagens säsongspremiär mot Örebro tar vi med oss ett bra block- och försvarsspel, något vi hade fokuserat mycket på under träningsveckan. Detta är något vi förväntar oss vara en viktig del även i matchen mot Lund. Fördelen med att spela på hemmaplan är att vi är bekväma i miljön och kan våga sätta press i serven. Det viktigaste i matchen mot Lund kommer dock vara att hålla nere misstagen, spela lugnt och metodiskt och visa mycket energi på plan. Det ska bli kul att äntligen få visa upp årets lag inför hemmapubliken i Arena Satelliten för första gången. Det förväntas kunna bli en spännande match då det är de enda två lagen i serien (förutom RIG) som väljer att spela utan heltidsproffs.

Kommentar från coach Vladan Ceremidzic:
– Lund is a new team and they are quite unknown to us. I expect a though match but we will hopefully be able to take advantage of the home court!

Vi hoppas på ett bra stöd och massvis med energi från klacken!

Tid: 14.30
Plats: Arena Satelliten, Sollentuna

Text: Viktoria Nordström, Sollentuna