Habo laddar för säsongspremiär

Nu på söndag kl. 16:00 servas första bollen för elitseriesäsongen 2016-2017 när Habo Wolley tar emot Södertelge VBK hemma i Habo Sporthall. Läs vad passare Arvid Haag har att säga om säsongspremiären!

Habo Wolley och Södertelge VBK har genom åren utkämpat många jämna kamper i Elitserien, och nu på söndag inleds året elitseriesäsong med ännu en spännande drabbning. Båda lagen har inför denna säsong gjort satsningar och lyckats knyta till sig både intressanta spelare och tränare som kan ge dem det övertag som krävs.

En högintensiv försäsong lider mot sitt slut, hur känns kroppen/formen inför matchen?
Coach Alessandro är väldigt mån om sina spelares fysiska status och lever efter devisen att det är bättre att träna smart än att träna hårt. På så sätt har vi haft en ganska lugn försäsong och själva haft ansvar för att våra kroppar ska hålla. Jag känner mig i väldigt bra fysisk form och är taggad på att komma igång och spela nu, säger Arvid Haag.

Habo Wolley har genomfört stora satsningar på elitlaget inför denna säsong. Du har varit en del av Habos elitlag de senaste tre åren, hur anser du att dessa satsningar påverkat era chanser denna säsong?
– Den största förändringen är att vi hade alla spelare på plats redan den 1 september, vilket gjorde att vi kunde träna med hela laget varje träning. Dessutom märks det vilken resurs vi har i Alessandro, och hur erfaren han är.

Säsongen startar på söndag med hemmamatch mot Södertälje, vad behöver ni göra för att vinna?
– Håller vi en stabil nivå utan några egentliga dippar och bara ångar på så tror jag att chanserna är stora att vi vinner. Naturligtvis krävs det ju också ett massivt publikstöd!

På tal om det, vad kan du lova publiken som kommer för att heja i säsongspremiären och resten av säsongen?
– Vi kommer vara ett lag som är med och slåss i varje match. Volleyboll i Habo Sporthall i år kommer vara en häftig upplevelse med en känslofylld coach och ett spännande spel.

Datum : Söndag 9 oktober
Tid : 16:00
Plats : Habo Sporthall

Välkommen till Habo Sporthall!

Text: Elias Carlsson, Habo Wolley